Lore alpaka merino (ca. 1,2kg) - råvit

Material

50% alpacka 50% merino

Löplängd

ca. 2,000 m/kg (. 100 meter per 50 gram)

Form

på kon á ca. 1,2 kg.

Pris per 50 gram

50 kr

Stickning

stickor 5-6 mm

Virkning

nål 5-6 mm

Maskinstickning

grovstickor

Vävning

varp/inslag

kr 1.030,00

Tillgänglighet: 33 i lager

LÄCKERT OCH MJUKT ALPACKAGARN

Italiensk mjukt alpackagarn med merino som är 3-trådigt. Det är ett självklart val av ullgarn för dig som framhåller att det inte får innehålla syntetmaterial.

STICKFASTHET: 21 MASKOR = 10 CM

Med en stickfasthet på 21 maskor = 10 cm, kommer du hitta många stickmönster. T.ex så passar stickfastheten med PetiteKnits Maude Tee, där vi även har blingknappar som du kan sy fast. Sunday Sweater- mohair edition passar också och har du garn kvar efter några projekt så kan du sticka en Scarf No.1 från My Favorite Things Knitwear. Är du intresserad av att se vilka mer mönster som passar, kan du ta en kik på vår Pinterest.

ANVÄND SOM STICKGARN, VIRKGARN, VÄVNING…

Du kan använda det både som stickgarn, virkgarn och vävgarn – och kanske även som maskingarn (grovstickning). Ullgarnet kommer inte att få stå särskilt länge i ditt garnlager eftersom det har en bred användbarhet. Du kan använda den till många saker, t.ex. för tröjor, halsdukar, mössor, vantar, samt mysiga filtar. Vill du färga garnet så går det utmärkt att göra det med vårt kit med syrafärger.

ERBJUDANDE PÅ MJUKT ALPACKAGARN

Vi har fått hem garnet som en rest från Italien. Det är på koner på ca. 1,2 kg, som du får för endast 1030 kr (1,2kg). Du gör inte bara en riktigt bra affär på ullgarn, utan du gör också ett mer hållbart garnköp eftersom det är en överskottsprodukt från textilindustrin. Det är alltså ett garnköp där du kommer att sätta ett mindre klimatavtryck än när du gör ditt garnköp i en traditionell garnbutik.

Se mer ull, garn till färgning

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.