Lace merino 15/2 - (ca. 1kg) - råvit

Produktinformation:

Material

100% merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 375 meter / 50 gram

Form

kon á ca. 1kg

Pris ved 50 gram

50 kr

STICKNING

s 2-2½ eller ev 2 trådar på stickor 4 mm

kr 750,00

(50 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 34 i lager

Produktinformation:

Material

100% merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 375 meter / 50 gram

Form

kon á ca. 1kg

Pris ved 50 gram

50 kr

STICKNING

s 2-2½ eller ev 2 trådar på stickor 4 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.093 l vatten
ca. 29,4 kg CO2
ca. 6,8 KwH

Uldgarnet er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU, og du kan være med til at mindske garnspild ved at forvandle det til nyt og smukt håndarbejde.

ITALIENSKT MERINO ULLGARN

2-trådigt tunt garn av merinoull.

Merinoull kommer från merinofår, som är en får-ras som främst föds upp för sin ull. Jämfört med vanlig ull är merinoull mycket mjukare och tunnare.

Detta Italienska merinoullsgarn är löst spunnet. Samtidigt är det ett garn där du kommer att uppleva att ullfibrerna öppnar sig efter tvätt och blir ett läckert och luftigt garn.

Använd det som stickgarn på tunna stickor eller ta ihop flera trådar och sticka det på tjockare stickor. Detsamma gäller om du vill använda det som virkgarn.

Du kan använda den till det du normalt använder ullgarn till, så som tröjor, mössor, filtar och mycket mer. Förutom stickning eller virkning kommer den även att passa för maskinstickning, vävning och tuftning.

Italienskt merinoullsgarn är benvitt och därför också mycket lämpligt för garnfärgning. ex med syrafärger, som du kan köpa hos Garnspecialisten.

TVÄTTA ULLGARN

Ull måste tas om hand för att det ska bevaras fint. Genom att tvätta din ull med speciellt ulltvättmedel förlänger du dess livslängd och bibehåller ullens egenskaper. Om ull tvättas i en vanlig tvätt kommer fibrerna att förstöras och din ullprodukt förlorar sina egenskaper.

Genom att använda tvättmedel speciellt framtaget för ull sliter du inte ut ullfibrerna, så ditt plagg kommer att fortsätta vara mjuk och skön mot huden, vilket normal tvätt förstör med tiden.

Undvik att torktumla dina yllekläder. Ullen kommer att krympa om den torktumlas. Häng istället din ull på klädstrecket på tork. Har du en väldigt tung ylletröja (t.ex. en klassisk norsk tröja) kan du med fördel lägga tröjan på en handduk på bordet, då den tunga, blöta ullen annars kan dra ner tröjan och göra den längre.

BILLIGT ÖVERSKOTTAGARN

Ullgarnet är en överskottsprodukt från en textilfabrik som förser de ledande modehusen. Det är inte så att det är något fel på det, men det kanske producerades för mycket av det. Genom att köpa den har vi bidragit till att den inte bara ligger gömd på ett lager. Du kan därför göra ditt garnköp mer hållbart här, i och med att det är ett garn som kanske inte skulle användas till något om vi inte hade köpt det.

Samtidigt får du garnet till ett riktigt bra pris – nämligen till endast 750 SEK/kg.

Se mer: ull, merino

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.