Italienskt merino (min. 90g) - svartgrön

Material

100% merino

Löplängd

ca. 3.000 m/kg (ca. 150 meter per 50 gram)

Form

härvor á min 90 g

Pris per 50 gram

28 kr

Stickning

stickor 4 mm (strickfasthet på 10 cm = 21 maskor)

Virkning

nål 3,5 mm

Maskinstickning

hög spänning / grovstickor

Vävning

varp o inslag

kr 50,00

Slut i lager

MÖRKGRÖNT MERINOULL

Här har vi ett lyxigt och mörkgrönt merinoull från Italien! Garnet är 4-trådigt, är mjukt men rustikt och har en vacker mörkgrön nyans. Garnet är dessutom  ett bra alternativ till vår storsäljare Angora merino. Jämfört med Angora merino har italiensk merino mer struktur och faller annorlunda.

STICKFASTHET 21 MASKOR = 10 CM

Italienskt merino är ett utmärkt stickgarn eftersom det har en stickfasthet på 21 maskor per 10 cm. Det finns många mönster som har den stickfastheten, t.ex den superfina Scarf No. 1 från My favourite things knitwear. Garnet passar inte bara till scarfs, det passar även utmärkt till tröjor, cardigans, slipovers, halsdukar, mössor och mycket mer.

BILLIGT MÖRKGRÖNT MERINOULL

Har du handlat hos oss tidigare så minns du säkert vårt ljusbeige italienska merino på kona. Detta är samma garn där enda skillnaden är färgen och att detta mörkgröna merinoull kommer i härvor som väger minst 90 g. Här kommer den dock i buntar på min. 90g. Hos Garnspecialisten kan du handla med ett bättre samvete eftersom vi endast handlar in garn från överskottsproduktion som annars hade slängts. Eftersom vi handlar med restpartier, kan vi samtidigt pressa ner priserna. För 90 g vackert merinoull, betalar endast 50 kr / härva. Är du intresserad av annat garn i 100% merino, ska du ta en titt på vårt Italienskta merino (230g).

GARNHÄRVOR

NOTERA! Eftersom garnet kommer i härvor, måste det lindas upp innan du använder det. Har du inte testat att vinda garn tidigare eller haft problem med det, kan vi rekommendera dig att se vår video. Har du varken en nystmaskin eller garnvinda hemma, kan du göra det för hand genom att placera garnet mellan två stolar.

Se mer: Garnvinda, ullgarn

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.