Italienskt merino (ca. 230g)

Produktinformation:

Material

100% merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 3.000 m/kg (ca. 150 meter per 50 gram)

Form

kon á 230g

Pris ved 50 gram

25 kr

STICKNING

stickor 4 mm (stickfasthet: 10 cm = 21 maskor)

kr 110,00

(25 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

100% merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 3.000 m/kg (ca. 150 meter per 50 gram)

Form

kon á 230g

Pris ved 50 gram

25 kr

STICKNING

stickor 4 mm (stickfasthet: 10 cm = 21 maskor)

Resurser som inte gått till spillo:

486 l vatten
7,2 kg CO2
2 KwH

Dette garn er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Når du køber dette garn, er du med til at mindske garnspild.

MJUKT NATURGARN

Här har vi ett mycket uppskattat och och prisvärt italienskt merino! Garnet är 4-trådigt, är mjukt men rustikt och finns i flera färger. Garnet är dessutom  ett bra alternativ till vår gamla storsäljare Angora merino, som nu blivit utsålt. Jämfört med Angora merino har italiensk merino mer struktur och faller annorlunda.

Vill du ha ett merinogarn som är extra mjukt så ska du kika in på vårt Lani extra fine merino.

ITALIENSKT MERINO STICKFASTHET

Italienskt merino är ett utmärkt stickgarn eftersom det har en stickfasthet på 21 maskor per 10 cm. Det finns många mönster som har den stickfastheten, t.ex PetiteKnits June top , Ingrid Sweater, och Monday Sweater. Vill du sticka en fin och prisvärd sjal så kan du kika på PetiteKnits populära Sophie Shawl. Vill du att garnet ska bli mjukare och mer fluffigt så går det utmärkt att lägga till en fluffig följetråd i t.ex mohair.

GRATIS MÖNSTER PÅ STICKAD FILT

gratis mönster filt gratis mönster garnspecialisten

Vi har tagit fram ett gratismönster på en superläcker och mysig filt. Det är väldigt lätt att sticka filten och det enda du behöver är 4 koner av vår italienska merino (stickad dubbel och eventuellt med tunn följetråd i matchande färg), och stickor 7 mm.

Tekniken kallas dubbel mosstickning och filten har resårkanter. Du hittar mönstret gratis här.

GRATIS MÖNSTER PÅ VIRKAD FILT

gratis virkmönster filt enkel gratis virkmönster nybörjare

Vi har även gjort ett gratis virkmönster på en enkel och nybörjarvänlig filt. Till det behöver du 3 koner Italienskt merino och en virknål i storlek 5.

Filten är superlätt att virka och vi har även gjort en video på hur du gör virkstolparna. Du hittar mönstret helt gratis här.

HANDLA ITALIENSKT MERINO FRÅN TEXTILINDUSTRINS RESTER

Hos Garnspecialisten kan du handla med ett bättre samvete eftersom vi endast handlar in garn från överskottsproduktion som annars hade slängts. Eftersom vi handlar med restpartier, kan vi samtidigt pressa ner priserna. För 230g vackert merinoull, betalar endast 110 kr / kon. En kon motsvarar ca. 4,5 nystan med en vikt på 50g.

Se mer: merino, ull

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.