Istria mohair lingarn (ca. 1,3kg)

Material

50% mohair 50% lin

Löplängd

ca. 125m/50g

Form

kon á ca. 1,3kg.

Pris per 50 gram

endast 50kr

Stickning

s 4-5mm

Virkning

Nål 4-5mm

Maskinstickning

Vävning

varp/inslag

kr 1.120,00

kr 1.120,00

Variant
This option is required
Denimblå Ljusgrå Midnattsblå
Clear selection

MOHAIR LINGARN

Ett superläckert garn i 100% naturmaterial, nämligen mohair och lingarn. Mohairgarnet gör garnet något lurvigt, medan lin ger garnet det rustika utseendet. Mohair och lingarn är spunnet med 3 trådar. Oavsett om du väljer att använda det som stick- eller virkgarn eller kanske till vävning så kommer det att ge ett fint resultat.

Mohair är den mjuka och glänsande ullen från angorageten – en stor lockig get, och garnet är både slitstarkt och tåligt. Mohairs egenskaper gör att det känns varmt på vintern och svalt på sommaren. Lin är som nämnt också ett naturmaterial som kommer från linplantan, där det är stjälken som används för att göra garn. Lingarn har vanligtvis något matt med en strukturerad yta.

HUR SKA DU TVÄTTA GARNET

Med denna fina naturblandning så rekommenderar vi att du tvättar det färdiga projektet noggrant för hand – alternativt i maskin i skonsam program. Du kan ev börja med att tvätta ditt stickprov så vet du om garnet tål maskintvätt. Glöm inte att använda ulltvättmedel. 

BILLIGT ÖVERSKOTTSGARN

Vi fick Istria mohair lingarn från Italien som ett litet restparti på koner i 3 vackra färger. Det är en överskottsprodukt från den italienska textilindustrin och genom att köpa garnet kan du bidra till den cirkulära ekonomin, eftersom du köper överskottsgarn snarare än garn som produceras direkt för försäljning i butik.

GARNSPECIALISTEN SÄLJER OCKSÅ TILLBEHÖR

Om du stickar och behöver stickor, prova att se vårt utbud här. Vi har även ett fint urval av knappar.

Se mer: mohair, lin

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.