Giotto cottolin (900g) 2. sort.- naturvit

Material

80% bomull 20% lin

Löplängd

ca. 1.100 m/kg

Form

på kon à ca. 900g

Pris per 50 gram

Stickning

s 4-5 mm

Virkning

nål 4-4,5 mm

Maskinstickning

grovstickor

Vävning

varp o inslag

kr 200,00

Tillgänglighet: 89 i lager

BILLIGT COTTOLIN

Letar du efter billigt cottolin, alltså garn med en blanding av bomull och lin? Isåfall har du hamnat helt rätt! Eftersom garnet har trillat i backen och fått lite ytliga skönhetsmärken, säljer vi det som andra sortering.

RUSTIKT GARN TILL DINA PROJEKT

Garnet är rustikt och har en naturvit färg. Det erbjuder många möjligheter där du kan sticka, virka, väva (varp och inslag) med det. Du kan även använda det till maskinstickning. Bomullsgarnet med lin, har flera fördelar. Trots sitt rustika utseende, är det mjukt och delvist luftigt. Det är därför inga problem att sticka eller virka olika klädesplagg, så som sommartoppar eller linen med det. Väljer du att sticka med det, ska du vara uppmärksam på att det kan bli skevt vid slätsticking. Det kan undivkas vid kombinering av räta och aviga maskor, t.ex vid ribbstickning eller pärlstickning.

Stickfasthet med stickor 4 mm: 21 maskor per 10 cm.

Blandningen av bomull och lin innebär ett slitstarkt garn. Det är populärt att använda som vävgarn, där många väljer att väva handdukar med cottolin. Det är även populärt att sticka eller virka olika tvättrasor eftersom materialet enkelt suger upp fukt. Vad du än väljer att göra så får du gärna tagga GarnspecialistenSE på instagram.

ERBJUDANDE PÅ BILLIGT COTTOLIN

Som allt anant garn du ser på vår hemsida, är även detta från ett restparti. Vill du köpa billigt garn, samtidigt som du minskar på garnspill, ska du välja Garnspecialisten! Detta restparti kommer från Italien och som du redan vet, har det fått sig en liten tur i backen på vägen hit. Vi säljer det därför som 2:a sortering för endast 200 kr/ 900g

Se mer bomullsgarn eller lingarn

Vaskeanvisning - håndvask

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.