Circe ren merino (ca. 230g) - råvit

Material

100% merino

Löplängd

ca. 3.000 m/kg (ca. 150 meter per 50 gram)

Form

kon à ca. 230 g

Pris per 50 gram

25 kr

Stickning

s 3 -4 mm

Virkning

nål 3,5 mm

Maskinstickning

hög spänning / grovstickor

Vävning

varp/inslag

kr 110,00

Tillgänglighet: 135 i lager

NATURGARN I REN MERINOULL

Ett fint, rustikt merinoullsgarn från Italien. Det är ett garn som är väldigt likt vår italienska merino, dock har Circe ren merino lite mer struktur, är mer långhårigt och varje enskild fiber är lite grövre.

Merinogarn har ett bra fäste och är därför ett formbeständigt garn. Samtidigt är det ett ullgarn som du kan använda till många ändamål. Det är ett riktigt snyggt garn till t ex tröjor och koftor. Men innan du börjar med att följa ett mönster, gör dig själv en tjänst och gör ett stickprov. En del stickar löst och andra stickar hårt, så du kan behöva gå upp eller ner i stickstorlek för att nå den sticktäthet som nämns i mönstret. Och när du nu kan sticka med den kan du förstås även använda den som virkgarn och till vävning och tuftning.

GARN TILL FÄRGNING

Vi fick naturgarnet i ren merinoull i en benvit färg, vilket gör de perfekt för garnfärgning. Vill du kasta dig ut i det så har vi ett fint urval av färger för syrafärgning av garn. Se mer här.

BILLIGT NATURGARN I REN MERINOULL

Den italienska merinoullen levereras på koner med en vikt på ca. 230g, och vi säljer dem för endast 110 SEK/st. En kon motsvarar 4,6 nystan med en vikt på 50g. 

TVÄTTA ULLGARN

Vi rekommenderar att du tvättar ullgarn för hand i max 30 grader. Alternativt kan du använda tvättmaskinens ullprogram, men försök att tvätta ditt stickprov först. Kom ihåg att använda ulltvättmedel.

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.