Canapa 3200 hampagarn

Material

100% hampa

Löplängd

ca. 3.200 m/kg

Form

kon

Pris per 50 gram

37,50 kr

Stickning

stickor 3½-4 mm

Virkning

nål 3½-4 mm

Maskinstickning

Vävning

varp / inslag

kr 600,00kr 750,00

kr 600,00kr 750,00

Variant
This option is required
ca. 1 kg ca. 700 g ca. 800 g ca. 900 g
Variant
This option is required
Blå Brun Granitgrå Kaffe Marinblå Mörkbeige Mörkbrun Mörkgrå Senap Svart
Clear selection

ITALIENSK HAMPAGARN

Letar du efter ett billigt hampagarn? Då är detta förmodligen något för dig. Detta är en stark och slittåligt tråd gjort på 100% hampa. Tråden är fast och lätt och blir mjukare efter några tvättar, samt vid användning. Tråden är tunn och passar till stickor 3½-4 mm. Är du på jakt efter ett tjockare hampagarn så kan du kika på vårt Canapa 120 Hampagarn.

HAMPAGARN TILL VÄVNING, STICKNING, VIRKNING…

Hampagarnet passar till det mesta, så som vävning (varp och inslag), stickning och virkning. Detta garnet har en vacker, diskret glans med mycket hållbarhet. Det sistnämnda gör att det blir ett riktigt bra stickgarn eller virkgarn till exempelvis shoppingnät och växthängare. Dessutom kan du även använda den till lätta sommarblusar och tröjor.

Vi har provat att sticka med garnet och kom fram till en stickfasthet på 24 maskor per 10 cm (stickor 3,5 mm). Med den stickfastheten kan du bl.a sticka en Anna Tee av Sara Stark.

OBS! Vi alla stickar olika, vissa löst och vissa mer stramt. Gör därför ett eget stickprov innan du utgår efter vår.

FÖRDELEN MED HAMPA

Hampa har många fördelar, särskilt när det kommer till kläder. Det är slitstarkt och har en utmärkt andnings- och isoleringsförmåga. Är du en person som lätt blir varm så är hampa helt klart materialet för dig. Är det kallare temperaturer så kommer fibrerna att varma dig. Hampagarn blir dessutom mjukare efter varje tvätt, vilket kan vara svårt att förstå till en början, då tråden är rätt styv innan den blivit tvättad. Sist men inte minst så är hampa ett mer hållbart material som gör mindre klimatavtryck jämfört med andra material.

BILLIGT GARN FRÅN RESTPARTIER

Som allt annat garn vi erbjuder så kommer även detta från textilindustrins överskottsproduktion. På den vägen kan vi erbjuda våra kunder ett mer hållbart garnköp, samtidigt som vi kan pressa ner priserna. Garnet kommer i koner och har ett pris på 37,50 SEK per 50g.

Se mer: Plantfiber

Liknande produkter

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.