Zoe alpaca mohair (1,2kg) – violet

Produktinformation:

Material

32% alpacka 32% mohair 30% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 10.000 m/kg (ca. 500 meter per 50 gram)

Form

kon á 1,2kg

Pris ved 50 gram

38 kr

STICKNING

från stickor 4 mm

kr 920,00

(38 kr / 50 g)

Slut i lager

Produktinformation:

Material

32% alpacka 32% mohair 30% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 10.000 m/kg (ca. 500 meter per 50 gram)

Form

kon á 1,2kg

Pris ved 50 gram

38 kr

STICKNING

från stickor 4 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.818 l vatten
ca. 29,8 kg CO2
ca. 8,4 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

ITALIENSK ALPACA MOHAIR

Detta är ett mycket mjukt och fluffigt alpaca mohair garn som påminner om silk mohair. Tråden är dessutom tillsatt med lite polyamid som bidra med extra styrka och hållbarhet.

BORSTAT MOHAIR

Garnet är tunt men borstat, vilket ger fler möjligheter till att variera tjocklekarna på både stickor och virknålar. Du kan även använda det som följetråd till ett annat garn. Detta kommer ge ditt garnprojekt ett mjukt och mer fluffigt resultat. Du kan t.ex mixa Zoe alpaca mohair tillsammans med vårt Trend Merino Angora. En tråd av varje med stickor 5 mm ger en stickfasthet på 18 maskor = 10 cm och passar bl.a till en Cumulus blus (mönster från PetiteKnit). En mohairtråd med stickor 4 mm ger en stickfasthet på ca. 21 maskor = 10 cm och passar till en Sunday Sweater – mohair edition. Vill du ser fler alternativ på mönster så rekommenderar vi dig att ta en titt på vår Pinterest-board. 

BILLIGT ALPACA MOHAIR – 38 KR /50g

Det lönar sig alltid att handla hos Garnspecialisten, särskilt för er som vill göra ett mer hållbart köp, samtidigt som ni spararar pengar på lyxgarn. Allt vårt garn, inklusive detta kommer från den Italienska textilindustrins överskottsprodution. Istället för att rester kasseras, köper vi in det vi kan och kan på den vägen sälja riktigt fint och fullt fungerande garn till mycket lägre marknadspriser. Vanligtvis kosar den här slags tråden ca 150 kr per 50g. Hos oss kosar det endast 38 kr / 50g.

tvättanvisning borstat alpacka mohair

Ps! Detta garn är i samma löplängd som många av de populära mohairtrådarna. Vi kanske inte nämner dem vid namn här, men du kan förmodligen själv räkna ut vilka det kan vara genom att jämföra löplängden på dem. Det är därför ett garn du kan använda som ett garnalternativ till de flesta populära stickmönster som kräver en följetråd. 😉

Se mer: Mohair, ull

Liknande produkter

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.