Viskos lingarn (800 g) – gul

Produktinformation:

Material

75 % viskos 25 % lin

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

kon á ca. 800 g

Pris ved 50 gram

23,75 kr

STICKNING

s 4½-5mm

kr 380,00

(23,75 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 54 i lager

Produktinformation:

Material

75 % viskos 25 % lin

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

kon á ca. 800 g

Pris ved 50 gram

23,75 kr

STICKNING

s 4½-5mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.381 l vatten
ca. 14,5 kg CO2
ca. 5,2 KwH

Viskoslingarn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. När du använder det här garnet för dina handarbetsprojekt bidrar du till att minska garnavfallet.

GARN MED VISKOS OCH LIN

Vackert, läckert och glänsande garn med viskos och lin. Dessa två material kompletterar varandra på ett riktigt snyggt sätt i detta garn.

Garnet glänser diskret och har en något ojämn struktur, vilket kommer att ge en fin och unik effekt i ditt färdiga handarbete.

Perfekt garnkombination

Viskos och lin är den perfekta kombinationen. Viskos är vackert, andas, mjukt och bekvämt. Dessutom är den mycket absorberande och ger en silkeslen känsla på kroppen. Viskosgarn har ett lyxigt utseende och blir inte statiskt. Lin ger bra slittstyrka. Det är ett relativt grovt material, och är därför det som bidrar till att ge garnet en fin struktur.

Garn till sommarkläder

Garnet blir riktigt fint till en sommartopp eller lätt blus, med en löplängd på ca. 100 meter per 50 gram, vi kommer förmodligen sticka den på stickor 4½ – 5 mm, men du måste experimentera för att hitta den stickfasthet som passar dig och ditt mönster.

Innan du verkligen kommer igång med mönstret ska du bara göra ett stickprov, för du kanske går upp eller ner i stickstorlek för att träffa rätt stickfasthet.

Billigt garn

Viskos lingarn kostar endast 380 SEK per kon, och varje kon väger ca. 800 g. Det motsvarar ett pris på endast 23,75 SEK för 50 gram garn.

Garnet är en restprodukt från textilindustrin som är leverantör till ledande modehus och som ställer mycket höga krav på kvalitet. Det producerades helt enkelt för mycket för att modehusen skulle komma överens om det hela, och istället för att lämna det på ett lager och samla damm eller slängas fick vi köpa det.

Se mer: Lin

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.