New Zealand sockgarn (100g) OEKO-TEX

Produktinformation:

Material

50% New Zealand ull 50% nylon, OEKO-TEX certifierat

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 112 meter

Form

nystan à 100 gram

Pris ved 50 gram

17,50 kr

STICKNING

s. 3-5 mm

(17,50 kr / 50 g)

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Produktinformation:

Material

50% New Zealand ull 50% nylon, OEKO-TEX certifierat

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 112 meter

Form

nystan à 100 gram

Pris ved 50 gram

17,50 kr

STICKNING

s. 3-5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 112 l vatten
ca. 2.959 kg CO2
ca. 0,8 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

SOCKGARN FRÅN NEW ZEALAND ULL

Läckert New Zealand sockgarn för lite pengar! 50% ull från Nya Zeelands får och 50% nylon. Garnet är OEKO-TEX garn och är mulesingfritt. Det kan kännas lite fast, men efter tvätt öppnar det sig och blir både mjukt och fluffigt.

Garnet kommer att passa superbra till härliga, varma strumpor men kan även enkelt användas till exempelvis en skön varm tröja eller kofta. Du kan till exempel välja att sticka ett par Sunday Socks (från PetiteKnit).

Det är väldigt individuellt hur täta maskor du vill att din stickning ska vara. Vårt stickprov med nål 3,5 mm ger ca. 20 maskor på 10 cm, och med nål 4 mm får vi ca. 19 maskor. Men kom ihåg att du alltid ska göra ditt eget stickprov innan du verkligen sätter igång med ett mönster.

VAD BETYDER OEKO-TEX?

OEKO–TEX® Standard 100 är en produktcertifiering som ställer krav på innehållet av kemiska ämnen som är – eller misstänks vara – skadliga för vår hälsa.

VAD BETYDER MULESINGFRITT?

Får som föds upp särskilt i Australien eller Nya Zealand befinner sig av klimatskäl i riskzonen för att bli smittade av spyflugor som slår sig ner i de varma, fuktiga och dåligt ventilerade hudvecken och lägger sina larver där.

Mulesing innebär att området angripet av larver skärs bort med vass sax eller kniv helt utan bedövning. Det lämnar fåren med några sår som inte behandlas vidare utan får läka sig själva. Där det sedan bildas ärrvävnad kan hår eller ull inte längre växa. Området förblir slätt och utan hudveck, och håller sig därför borta från spyflugornas strålkastare.

Mulesingfri innebär alltså att fåren inte har utsatts för denna behandling.

BILLIGT SOCKGARN

Vi har fått Nya Zeelands sockgarn som ett restparti i 8 vackra färger och vi säljer det för endast 35 SEK för ett nystan på 100 gram.

Hur tvättar jag New Zealand sockgarn?

Garnet består av 50 % ull, och vi rekommenderar därför att du tvättar för hand med ulltvättmedel. Om du litar på din tvättmaskins ullprogram kan du självklart också välja den lösningen.

Se mer: ull, strumpgarn

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.