Velina Bomull Viskos (800g) – Råvit

Produktinformation:

Material

55% bomull 45% viskos

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 1.250 m

Form

kon á ca. 800 g

Pris ved 50 gram

10 k.

STICKNING

s. 0-2 mm eller flera trådar ihop

kr 160,00

(10 k. / 50 g)

Tillgänglighet: 56 i lager

Produktinformation:

Material

55% bomull 45% viskos

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 1.250 m

Form

kon á ca. 800 g

Pris ved 50 gram

10 k.

STICKNING

s. 0-2 mm eller flera trådar ihop

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.381 l vatten
ca. 12 kg CO2
ca. 7 KwH

Garnet är en överskottsprodukt från modeindustrin i EU och du kan hjälpa till att minska garnspillet genom att förvandla det till nytt och vackert handarbete.

TUNT BOMULLSGARN MED VISKOS

Här har vi ett tunt 2-trådigt garn bestående av bomull och viskos. Garnet känns mjukt och skönt mot huden. Färgen är benvit och garnet har en fin och diskret glans tack vare viskosfibrerna.

Garn med många möjligheter

Använd tunt bomullsgarn som stickgarn på de mycket tunna stickorna genom att ta ihop flera trådar. Du kan göra samma sak om du vill använda Velina Bomull Viskos som virkgarn. Tunt bomullsgarn med viskos kan även användas i kombination med andra garnkvaliteter. Välj till exempel en mohair för fyllighet eller låt Velina vara följetråden i ett sommarprojekt i ren bomull. Här kommer viskosen att tillföra glans och liv till din färdiga produkt. Tunt bomullsgarn med viskos passar även för maskinstickning, vävning och till spets.

Billigt naturgarn

Velina Bomull Viskos är ett överskottsgarn från den europeiska modeindustrin. Garnet är av superkvalitet, men det har producerats mer än vad som behövdes. Istället för att garnet samlar damm och faller i glömska har vi köpt hem det till vårt lager. Därför kan du göra ett mer hållbart val och använda detta överskottsgarn snarare än ett nyproducerat garn riktat till handarbetsindustrin.

Samtidigt får du garnet till ett riktigt bra pris – nämligen till endast 160 SEK för en kon med ca. 800 g. Det motsvarar 10 kr för 50 g.

Garnhack – flera trådar från 1 kon

Tycker du att det verkar ohanterligt att sticka med flera trådar så kan vi ge dig ett supertrick som underlättar ditt stickliv! Vi har gjort en liten video där vi visar det smarta tricket som gör det möjligt att sticka med 3 trådar från en enda kon, utan att linda upp garnet i mindre portioner i förväg. Se vår YouTube-video: Sticka med 3 trådar från 1 kon – då blir det kul att jobba med tunna garnkvaliteter!

Garn till färgning

Om du letar efter ett tunt bomullsgarn med viskos för garnfärgning är du på rätt väg. Velina Bomull Viskos är lämplig för garnfärgning med Remazol-färgämnen. När du färgar garn kan du uppnå ett helt unikt uttryck. Så även om du kanske inte är tokig i den benvita färgen så kan du få ut något vackert och spännande av Velina Bomull Viskos genom att ge det en chans i färgbadet först.

Tillbehör till handarbete

Hos Garnspecialisten hittar du även ett stort urval av olika tillbehör för handarbete. Vi säljer t.ex.

  • stickor
  • knappar
  • etiketter att sy på ditt färdiga handarbete
  • reservdelar till maskinstickning

Se allt här

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.